ClimateBooster producten toegepast in Energieproeftuin in Berkum

De huursector heeft met de Rijksoverheid afgesproken om vanaf het jaar 2020 een gemiddelde energielabel B of zelfs beter te hebben. Voornamelijk de wat oudere sociale huurwoningen moeten de grootste stap maken en zijn nog zoekende naar de beste mix van technologieën.

DeltaWonen in combinatie met Trebbe zijn in Berkum een Energieproeftuin gestart waarbij 46 sociale huurwoningen uit de jaren 60 gebruikt worden om de meest optimale duurzame mix te vinden. Hierbij worden 6 bouwkundige en 12 installatietechnische besparingsmaatregelen toegepast.

Eén daarvan is het gebruik van ClimateBoosters waarbij het rendement van het verwarmingssysteem met 50% omhoog gaat en daardoor, bij de overgang naar een duurzaam verwarmingssysteem, de huidige radiatoren niet vervangen hoeven te worden. Dit bespaart men tijd, geld en levert daarnaast door een betere warmteverdeling méér comfort op.

De komende maanden zullen de prestaties van alle woningen gemonitord worden en zullen de bewoners hun ervaringen laten weten. Het laatste berichten rondom dit project zijn te volgen op: http://proeftuin.deltawonen.nl/

<< Terug naar het overzicht

ClimateBooster in het kort

De ClimateBooster is een geruisloos ventilatorsysteem, waarmee u het rendement en comfort van uw radiator vergroot. Omdat u uw woning of kantoor met de ClimateBooster korter en bij een lagere radiatorstand kunt verwarmen, bespaart u energie.

En dat levert u naast een aangenaam snel verwarmde ruimte ook een lagere energierekening op.

Climate Booster B.V.

Stenograaf 1
6921 EX Duiven

Telefoon: +31 (0) 263188835
E-mail: info@climatebooster.nl
Website: www.climatebooster.nl

Website door InterXL