Besparen

Direct 20% besparen op gas.  Met waterzijdig inregelen kan dit oplopen tot 35%.
Dat bespaart enorm op de energierekening.

Terugverdientijd is daarmee te realiseren binnen 2 à 3 jaar.

Comfort verhogend

Door snellere reactietijd en meer warmteafgifte zullen de ruimtes eerder op temperatuur zijn. Hierdoor verkort u de opwarmingstijd van de ruimte. Voor de meeste situaties is dit binnen een kwart van de normale opwarmingstijd. 

Duurzaam verwarmd

ClimateBooster is de logische stap naar 100% aardgas vrij worden.
Door het efficiënter laten werken van jouw huidige Hr-ketel kan de aanvoer temperatuur met 15°C graden naar beneden. Hierdoor bespaar je geld, maar ook het milieu waarin we opgroeien. Veilig voor jezelf en ons allemaal.

Warmtepomp Ready

Meest voordelige manier om jouw afgiftesysteem warmtepomp ready te maken. Gewone radiatoren kunnen i.c.m. een warmtepomp niet op 'laag temperatuur' verwarmen zonder hoge investering en vervangen is bovendien niet duurzaam.
Door het eenvoudige Plug & Play principe zijn jouw 'gewone' radiatoren geschikt voor laag temperatuur verwarming.  

Koelen

Een trend is dat de aankomende jaren de vraag naar koeling fors stijgt.
Met onze slimme technologie kan ook gekoeld worden i.c.m. warmtepomp. Hierdoor verwarmen we in het stookseizoen en is de ruimte in de zomer heerlijk gekoeld. Hierdoor is de ClimateBooster het hele jaar door te gebruiken.

Wij techneuten kunnen de hele dag over onze ongelooflijke producten praten, maar onze klanten vertellen het je beter! Bekijk de reviews die onze klanten hebben gedeeld van ervaringen over het gebruik en werking van ClimateBooster.

"Wij wilden in eerste instantie gas besparen en hebben daarom gekozen voor ClimateBooster. Een bijkomend voordeel is dat de kamer sneller op temperatuur is. Daardoor kan de thermostaat ook één à twee graden omlaag. Dubbel besparen dus."

Tom van Dam

"Prima club en product. Op maat leverbaar en snelle levering. Een aanrader. Niet de goedkoopste, wel het prijsverschil waard"

Esther Berns

"Het fijne van de ClimateBooster vind ik dat hij vanzelf aangaat als de verwarming aangaat. Hierdoor blijft het lekker warm. Vooral voor onze studeerkamer is de ClimateBooster een ideale oplossing. Dit is nu een lekker warm vertrek."

Nicole Yang

"Op advies van de installateur hebben wij gekozen voor een ClimateBooster hierdoor kunnen wij direct besparen op onze gasrekening en ons huis geschikt maken voor een warmtepomp

Suzanne Maas

_MG_6811.jpg

Stap 1

Hoe werken ClimateBooster Producten

Slimme werking

ClimateBoosters werken volledig modulerend. Dit betekent dat de ClimateBoosters zelf in- en uitschakelen met een lineair toerental. Bij een hoge warmtevraag zal de ClimateBooster meer toeren maken en bij lage warmtevraag minder. Hierdoor ervaart u geen last van tocht en is er minimaal geluidsniveau (max. 24dB). Het verbruik is slechts 4 Watt. Dat is vergelijkbaar met een telefoonoplader.

 

ClimateBoosters zorgen ervoor dat warmte uit de radiatoren- en convectoren sneller worden onttrokken en in de ruimte geblazen. Hierdoor wordt de ruimte sneller verwarmd en ervaart u meer comfort door verbeterde spreiding van warme lucht. 

ClimateBooster (3).jpg

Stap 2

Plug & Play

Plug & Play

ClimateBoosters plaatst u eenvoudig onder uw bestaande radiator met magneten. Of plaatst u direct op uw convector. U plaatst de temperatuur sensor aan de radiator en steekt de stekker in het stopcontact. 
Door het eenvoudige Plug & Play  principe kan u direct verwarmen of koelen. De ClimateBoosters schakelen zelf in- en uit door de slimme technologie.

De Radiator Pro plaats u aan de onderkant omdat het rendement bij turbulente luchtstroom hoger is (geblazen i.p.v. gezogen lucht).

Voor installatie zijn geen 'technische skills' vereist hierdoor kan u direct verwarmen op laag temperatuur! 

 

_MG_6693.jpg

Stap 3

Ketelefficiëntie optimaliseren

Laag temperatuur verwarmen

Nadat de ClimateBooster is geplaatst stijgt de warmteafgifte met 50 tot 80%. Hierdoor zijn uw radiatoren geschikt voor laag temperatuur verwarming. Met laag temperatuur verwarming kan u extra gas besparen en bent u 'warmtepomp ready'. 
Daarom kan de aanvoertemperatuur in uw CV met 15°C graden omlaag. Hiermee is uw afgiftesysteem geschikt voor een (toekomstige) warmtepomp tussen 35°C en 55°C graden. 

 


 

Afbeelding2.png

Stap 4

Besparen met CV ketel of (hybride) warmtepomp

Besparen met ClimateBooster

1. De eerste besparende factor is gerealiseerd door de aanvoertemperatuur in de ketel met 15°C graden te verlagen. Hierdoor hoeft de ketel minder hard te werken.


2. Daarnaast is de terugvoer temperatuur ook lager waardoor de rookgassen condenseren bij <55°C graden. Warm condenswater heeft namelijk een betere warmteoverdracht dan rookgassen. Hierdoor werkt de HR functie optimaal en dat resulteert in een forse gas besparing. 
 

3. Bovendien hoeft de CV minder vaak te branden door een versnelde opwarming van de binnenruimte.

ClimateBooster producten besparen 20% gas op de warmtevraag. Met waterzijdig inregelen kan dit oplopen tot 35% (Universiteit Twente, Ministerie RVO)